fbpx
Keresési eredményeid

Lakásbiztosítások

A lakásunk az otthonunk, ahova egy fárasztó nap után hazatérünk, ahol a családunk is hazavár a nap végén, míg egy biztosítótársaságnak csak egy lakóingatlan a több ezer közül.
A lakásunk vagy családi házunk életünk egész munkáját tükrözi és elvesztése nagy lelki teher és bánat lenne számunkra. Így a legtöbb ember az otthonáért mindent képes lenne megtenni, hogy a megfelelő védelmet megadja számára.

Mit tegyünk a lakásunkért?

Amikor egy káresemény bekövetkezik már korántsem elegendő az a szeretet, amivel lakásunkért rajongunk. Általában a használati és elektronikai cikkek károsodását könnyebben átvészeljük, bosszúságot okoznak ugyan, de betudjuk a tervezett avulásnak, ám egy ingatlankár olykor visszafordíthatatlan is lehet. Anyagilag és lelkileg is mélypontra kerülhetünk.

Ezt szó szerint is érthetjük, hisz nap mint nap látunk kárt ért ingatlanokat, egy élet munkája pillanatok alatt odaveszhet.
Igazából megelőzni és előrelátni sem feltétlen lehet egy váratlan káreseményt, tehetünk viszont egy olyan lépést, amivel egy jövőbeni védelmet tudunk nyújtani annak a helynek, ahol gyerekeinket neveljük, családunkkal együtt élünk.

Ez a kézzel fogható védelem a lakásbiztosítás.

Ha önmagunkat felelős lakástulajdonosnak tekintjük, akkor szinte kötelességünk családtagjainkra gondolva, otthonunkra nézve lakásbiztosítást kötni.
Örömmel megállapíthatjuk, hogy ez a tendencia nő, mert ma jelenleg Magyarországon a lakások 70%-a rendelkezik valamilyen lakásbiztosítással.

A lakásbiztosítást felfoghatjuk az öngondoskodás részeként, ám nem árt tisztában lennünk, hogy mire kapunk fedezetet, ha megkötjük.

A lakásbiztosítási termékek széles skálán mozognak, ingó és ingatlan vagyonvédelem mellé kombinálható élet –és balesetbiztosítás, vagy különféle felelősségbiztosítások, készpénz –és kiterjesztett garanciabiztosítás is beletartozhat.

A sokrétű lakásbiztosításnak egyik oka a piacon tevékenykedő biztosítók rivalizálása, másik okként pedig a szolgáltatások minőségét és változatosságát említhetnénk, ami szintén része a biztosító társaságok közötti minőségkülönbségnek.

A lakásbiztosítások az alábbi károkra nyújtanak fedezetet:

Tűz – Robbanás – Idegen tárgyak rádőlése – Villámcsapás – Betöréses lopás – Indukció (másodlagos hatás) – Rablás – Vihar – Vandalizmus – Felhőszakadás – Vezetékes vízkár (csőtörés) – Árvíz – Üvegtörés – Hónyomás – Rom- és törmelékeltakarítás – Jégverés – Oltás, mentés költsége – Földrengés – Kárenyhítés költsége – Fölcsuszamlás – Ideiglenes lakás bérleti díja – Kő- és földomlás – Elmaradt lakbér megtérítése – Beomlás – Balesetbiztosítás – Idegen jármű ütközése – Felelősségbiztosítás

A kockázati köröket ki –és bekapcsolhatjuk, annak függvényében, hogy milyen váratlan eseménnyel számolhatunk a biztosítási időszak alatt.
A lényeg viszont az, hogy a lakásbiztosítással élni kell! Mert nem adhatjuk meg azt a résnyi lehetőséget a káreseményeknek, hogy veszélyeztessék családunk és otthonunk biztonságát!